среда, 28 октября 2015 г.

Звіт про другий тиждень роботи на курсах «Куратор змісту 4»

Другий тиждень навчання розпочався із завдання описати одним реченням поняття «Куратор змісту». Виконати його вдалося не одразу через широту та багатоаспектність поняття. Людина, яка хоче бути куратором змісту,  на мою думку, повинна бути мегаспеціалістом з високим інтелектом, постійно вдосконалювати свої професійні знання; і всі її вміння та навички важко обмежити одним реченням.
Наступним завданням був пошук інформації з теми курирування у відкритих освітніх ресурсах. Детальніше про це йшлося в попередньому пості.
Третє завдання – знайти інформацію з теми курирування з ліцензіями Creative Commons.

Вдалося знайти багато цікавої інформації, в основному це були посилання на блоги, репозитарії, що обумовлено темою запиту «бібліотечний репозитарій», але знаходилися і статті в наукових збірниках, які дотично торкалися теми курирування.


Наступним завданням було надати у своєму блозі лицензію Creative Commons. Вирішила використати кнопочний варіант розміщення ліцензії. Ліцензія Creative Commons «Attribution-NonCommercial» («Атрибуция — Некоммерческое использование») 4.0 Всемирная/
Реєстрація у сервісах Scoop.it та rebelmouse.com. 

Сервіс Scoop.it мені дуже сподобався, вдалося знати деякі матеріали, може, на завжди за темою, але пов’язані з бібліотекою. Порадував інтуїтивно зрозумілий інтерфейс.
Сервіс rebelmouse.com сподобався менше, ніж Scoop.it, але теж цікавий. Його трішки важче було налаштувати.
Звісно, за декілька днів роботи із сервісами не можу сказати, що вивчила всі їх можливості, але в подальшому буду вдосконалювати вміння з ними працювати та використовувати в повсякденній роботі.
Висловлюю велику вдячність тьюторам за розкриття корисних сервісів.



Комментариев нет:

Отправить комментарий