понедельник, 2 ноября 2015 г.

Звіт про третій тиждень роботи на курсах «Куратор змісту 4»

1. Робота з Evernote
Роботу розпочато з вивчення можливостей ресурсу Evernote. Із сервісом познайомилася уперше.  Дуже цікавий та корисний в роботі.  Спочатку встановила тільки програму для комп’ютера.
Технічно не складно було встановити додаток на комп’ютер. Деякі складності виникли при наданні доступу до блокноту. Але в процесі роботи вони були вирішені. Після встановлення додатку veb-clipper користуватися блокнотом стало простіше. Цікаво було працювати з обома версіями. Дякуючи тьюторіалам з використання сервісу вдалося розібратися з налаштуваннями.
Сервіс дуже сподобався, планую і надалі використовувати його у роботі.

2. Робота з бібліотечними ресурсами
Запит: «Електронний архів у бібліотеці» за останній рік.
Результат:

У Google Академії за таким самим запитом видано 401 результат.



У Google запит «бібліотечний репозитарій» без  врахування «Електронний архів» за останній рік: http://bit.ly/1l3nFhN. Отримала багато результатів не зовсім релевантних. В основному це оголошення про семінари та деяка загальна інформація.


У Google Академії запит «бібліотечний репозитарій» без врахування «Електронний архів» за 2014–2015 рр. релевантний результат 41. Здебільшого це посилання на наукові статті, презентації тощо.
У подальшому планую користуватися пошук Google Академії, адже результати релевантніші.
3. У  GoogleBooks створила поличку, на яку додала не тільки книги з теми курирування, але й оцифроване видання 1806 р., що стосується роботи бібліотек.


4.     ScienceDirect.  На другому тижні я вже ознайомилася з цією системою, зараз поекспериментувала з фільтрами. На запит Library repository видано 16000 результатів,  в основному платні ресурси. Вдалося знайти декілька безкоштовних, які дотично стосуються теми курирування. 


Один з них  я просканувала у програмі StrikePlagiarism.  



5     На жаль, знайти у твіттері авторів публікацій не вдалося, але підписалася на сторінки бібліотек, діяльність яких повязана з темою курирування. 



Комментариев нет:

Отправить комментарий