вторник, 17 ноября 2015 г.

Звіт про п’ятий тиждень роботи на курсах «Куратор змісту 4»

Тиждень навчання розпочався з вивчення сервісів mindmeister.com, popplet.com. Детальніше у попередньому пості.
Сервіс Pinterest.
Реєстрація у Pinterest пройшла дуже просто. Підписалася на теми «Бібліотека», «Комп’ютери», «Британська Бібліотека». Створила дошку «Бібліотечний репозитарій», додала деякі піни. З теми курирування, на жаль, знайшлося мало інформації.  Закріпивши кнопку Pin It, працювати стало простіше, адже відкрилася можливість «пінити» матеріал з інших ресурсів і додавати до своєї дошки.
Зручно те, що можна перейменувати пін, при цьому адреса першоджерела залишиться. Завжди можна знайти оригінал і автоматично перейти на сайт, з якого фото було завантажено. А там можна знайти ще дуже багато корисного контенту.
Взагалі, для куратора змісту дуже корисний соціальний інтернет-сервіс Pinterest, адже дозволяє користувачам додавати в режимі онлайн зображення і розміщувати їх в тематичні колекції та ділитися ними з іншими користувачами.  Посилання на дошку: http://bit.ly/1Gontnh
Агрегатор Netvibes
Netvibes це безкоштовний веб-сайт, що дозволяє спростити роботу в мережі. Посилання на всі важливі сервіси об’єднуються на одній сторінці та ще й оновлюється все автоматично. Для куратора це найважливіше, завжди можна бути в курсі всіх змін, що відбулися на власних сторінках. За допомогою Netvibes можна оновлювати соціальні сторінки, користуватися зручним пошуком, а також додавати всі необхідні віджети.
Symbaloo – онлайновий робочий стіл, за допомогою якого зручно орієнтуватися в мережі, розташовуючи посилання на необхідні ресурси та сервіси. Зручно, що сервіс автоматично пропонує додавати посилання
Обидва сервіси корисні але більше сподобався Symbaloo.
Найскладнішим завданням було створення відео фрагменту про особливості напряму курирування використовуючи хмарні технології.
Раніше не доводилося створювати відео, тому виконання завдання зайняло багато часу. Довго не могла приступити до виконання завдання, воно здавалося просто нереальним. Але подивившись відеоролики колег по курсу, почала роботу. Вирішила використовувати ресурс http://www.techsmith.com/jing.html, складнощі виникли з записом звуку, постійно був сторонній шум, нажаль, проблему не вдалося повністю усунути. Перепрошую за цей недолік. Технічно підготовка відео виявилася не такою складною, як здавалося на початку роботи. Після запису відео необхідно було виставити його на Youtube, виявилося що не можливо завантажити файл у форматі swf, в якому було записано відео. Почався пошук конвертерів. Спробувала використати програму Overview of SWF to Video Converter, після конвертації при перегляді відео була на ¼ екрана наліпка про те, що я використовувала безкоштовну версію і якість відео дуже погіршилася. Вирішила спробувати онлайн-конвертер. Після 15 хвилин конвертації видало взагалі незрозумілий файл, який не відкривався. 
Вдалося записати відео у потрібному форматі у програмі Movavi PowerPoint to Video Converter. Після чого легко вдалося завантажити його на YouTube. Не судіть суворо, це перша в житті спроба записати відео.


Комментариев нет:

Отправить комментарий